۱۳۸۹ تیر ۱۰, پنجشنبه

گفتگوي بابك داد يا راديو بين المللي فرانسه؛ بسيج سايبري و ابعاد آن!

بسيج سايبري و ابعاد آن!

راديو بين المللي فرانسه: سردارمحمد رضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین عصر چهارشنبه درهمایش فرماندهان رده های مقاومت بسیج در ارومیه از راه اندازی شبکه بزرگ مجازی درحوزه سایبری برای بسیج درسال جاری خبر داده است. وی گفته است که این شبکه برای سال جاری تا سطح پایگاههای مقاومت بسیج ایجاد خواهد شد و برای آن اعتبارلازم اختصاص یافته است.

محمد رضا نقدی همچنین گفته است که بسیج کارگری در سطوح کارخانجات و و احد های تولیدی تقویت شده و فعالتر خواهند شد. وی اعلام داشته که هم اکنون کارگران قشر عظیمی از بسیجیان کشور را تشکیل میدهند.

در باره این موضوع با بابک داد روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی ایران گفتگوئی انجام داده ایم.

از وی می پرسیم که پس از ایجاد ارتش سایبری در سپاه پاسداران، اینک نوبت به بسیج رسیده است. ایجاد این شبکه در بسیج تا چه حد جدی است و چه اهدافی را نشانه گرفته است؟

بابک داد می گویدکه مدتی است که سپاه پاسداران بر روی عرصه ای به نام تهدیدهای نرم علیه جمهوری اسلامی متمرکز شده است. در این رابطه فرمانده سپاه تهدیدهای نرم علیه جمهوری اسلامی را به سه بخش تقسیم کرده که دوبخش آن را به عهده بسیج گذاشته است. از این دوبخش یکی تهدید نرم است که شامل مسائل فرهنگی و اتفاقاتی است که در دنیای رسانه ها میافتد. دیگری تهدید نیمه سخت هست که شورش های مردمی بدون سلاح گرم را شامل میشوند. مانند تهدیدهای اقتصادی و سیاسی. این دوگروه از تهدیدها را مشخصاً بعهده بسیج گذاشته اند. اما، تهدیدهای سخت، مثل شورش های مسلحانه، جنگ داخلی و خارجی را برعهده نیروی زمینی سپاه پاسداران گذاشته اند. البته در این گروه بسیج نظامی را نیز منظور داشته اند. اینگونه تقسیم کار بین سپاه و بسیج عمدتاً با تصمیم رهبر جمهوری اسلامی صورت پذیرفته که مقابله با تهدیدهای نرم در داخل کشور را مهمترین وظیفه بسیج دانسته است. بدین ترتیب سازمانی که در سال 1358 در هنگام جنگ برای دفاع از کیان جمهوری اسلامی تشکیل شده و نیروهای بسیاری را به میدان های جنگ فرستاده، اکنون استقلال خود را از دست داده و به سازمانی تبدیل شده که زیر نظر سپاه پاسداران قرار دارد. در شرایطی که بسیج به عنوان عنصر مقابله با جنگ نرم وارد صحنه شده، هنوز تعریفی ازمیزان وگستره کارهای بسیج درعرصه مجازی و اینترنتی بجز آنچه که ارتش سایبری زیر نظر سپاه دارد انجام میشود، نشده است. هک کردن ، فیلتر کردن و از کار انداختن بسیاری از سایت ها، کنترل ای میل ها و مکالمات اینترنتی و.. اینها، کارهایی است که ظرف دو سه سال گذشته بوسیله سپاه صورت می پذیرد و قرار است بصورت گسترده تری بعهده بسیج گذاشته شود.

فايل صوتي اين مصاحبه را مي توانيد اينجا بشنويد.

۱ نظر:

mojtaba mostafavi گفت...

سلام این دولت برایه همه چی‌ پول دارند ولی‌ نه برای یارانه‌ها . هی‌ میگن نیروی هسته‌ای تو نگو ما باید از حالا به بعد هسته بخوریم چون از خورشت الو فقط هستش گیرمون میاد. ما نیروی هسته‌ای می‌خواهیم بزنیم تو سرمون. نه قدرت خرید داریم نه میتونیم از حالا با بعد جایی برویم چون اقایون بنزین را حسابی‌ بالا بردند. آقای احمدینژاد حق نفت ما که گفتی‌ سر سفره هر خانواده ایرانی‌ میاری کو؟ همه رو دادید به عربهای سنی تو غزه بخورند تا عکستون رو همهجای فلسطین بزنند. نه نیروی اتممیت رو می‌خواهیم نه کمکت به غزه. یادت نره که همین ما بسیجیهایی که همه یارانه‌ها رو ازشون بریدی ما باعث شدیم که جنابعالی هنوز رئیس جمهور باشید.